קונכיות תפוחים וקרמל

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
הכנתם ארוחה מושקעת ואתם רוצים הפתעה מטורפת לקינוח? קבלו את המתכון הבא

מצרכים לתפוחים המקורמלים

3-4 תפוחים ירוקים

חצי כוס סוכר חום

חצי כפית קינמון

מצרכים לטורטיות

2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה

3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר

3 כפות סוכר חום

כפית קינמון

מצרכים למילוי ולקישוט המסקרפונה הטבעוני

150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית

3 כפות יוגורט יווני טבעוני

תימין לקישוט

1. קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתקרמל.

הוראות הכנה

2. מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך רבע שעה. מעבירים את התערובת לכלי זכוכית ומצננים במקרר.

3. הכנת הטורטיות: באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.

4. מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה ומברישים את עיגולי הטורטייה בתערובת.

5. מניחים את עיגולי הטורטייה על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת. אופים במצב טיגון אוויר בחום של 200 מעלות במשך 8-10 דקות.

6. מצננים מעט את קונכיות הטורטייה כדי לשמור על צורתן. הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה טבעונית שמעורבבת עם יוגורט יווני טבעוני. מלמעלה מניחים מתערובת התפוחים.

7. מקשטים בעלי תימין ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה