רבים מכם בוודאי זוכרים את עידן בושארי ('פומפי'), הנער הפרוע שמצא מפלט במטבח, התמכר לסמים, נגמל וזכה בתוכנית 'המסעדה הבאה של ישראל' ברשת 13. עכשיו הוא מגשים עוד חלום ופתח בתל אביב את מסעדת הביכורים שלו – 'קילומטראז".
'קילומטראז" היא מסעדה ישראלית עכשווית עם אוכל שמבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים עם מטבח ים תיכוני, טרי, עונתי ובגובה העיניים. תפריט המקום משתנה בהתאם לעונות השנה, החגים והמועדים, ומושפע בין השאר ממיקום המסעדה, שהים מלפניה, שוק הכרמל מאחוריה ומשני צדדיה מסגד חסן בק ויפו.
סגנון מסעדת 'קילומטראז" הוא ים תיכוני ורובו על טהרת הדגים ומנות טאבון. את האוכל של קילומטראז׳' מלווים קוקטיילים מקוריים שרקחה המיקסולוגית נעם שרת בהשראת שוק הכרמל ויפו ולצידם מבחר רחב של יינות ישראליים בכוסות.
מסעדת 'קילומטראז׳' היא מקום שמח וחם עם אווירה שמושפעת מהים התיכון המשתרע מעבר לכביש. במרכז המסעדה בר רחב ידיים ולצידו טאבון גדול שממלא את החלל בריחות טעימים אש. התפריט העשיר מזמין את הסועדים לחלוק מנות בטעמים מקוריים ומפתיעים, כשברקע פלייליסט מוזיקלי עשיר ומהנה.
השף בושארי מביא עמו ניסיון רב שנים כשף במסעדת 'מחניודה' ובמסעדות הקבוצה בעולם, שבראשן עומד המנטור שלו, השף אסף גרניט. סיפורו יוצא הדופן הביא אותו להוראת בישול לנוער בסיכון ותקוותו בהמשך היא לשלב במסעדה גם נוער בסיכון.
תפריט המסעדה משתנה על בסיס שבועי על פי חומרי הגלם מהשוק הסמוך. מנות לדוגמה:
משמש צלוי בטאבון – עם קרם ברינזה, לימונים קצוצים, אורגנו ושמן ירוק – 48 שקלים.
הבת של הכרוב – כרובית צלויה בטבון, טחינה חמוצה, שקדים פרוסים וחווייג' – 44 שקלים.
קרפצ׳יו טונה – טונה אדומה עם אבקת פורצ'יני שחורה, ויניגרט פונזו קשיו וכוסברה – 70 שקלים.
טי-בון טלה – דלעת מהטאבון, קרם פרש ושטרויזל מזרעי הדלעת – 115 שקלים.
טורטלינאז׳ – פילה מוסר ים, טורטליני פטאייר, קרם גבינות, טחינה וחציל קלוי – 125 שקלים.
לסיכום, קילומטראז' היא מסעדה שמציעה חוויה קולינארית נעימה וייחודית. נסו ותיהנו.
'קילומטראז"
'בית גאון', רח' פרופ' יחזקאל קויפמן 6, מלון 'בראון ברוט', תל אביב
טל': 077-2302363
להזמנות: https://www.ontopo.co.il/349326897