מצרכים:
3 כפות שמן זית
12 קישואים קטנים
לימון חתוך לפרוסות דקות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
5 שיני שום פרוסות
2 פלפל צ'ילי אדום יבש
2 ענפי טימין
ענף מרווה
ענף אורגנו
פלפל שחור גרוס
מלח ים
מצרכים למילוי:
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כוס אורז בסמטי שטוף היטב
כוס עדשים שחורות (מושרות 6 שעות)
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית בהרט
כוס וחצי מים חמים
הוראות הכנה:
1. מרוקנים את הקישואים מתוכן. יוצקים שמן זית ומסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבנייה ושום פרוס. מפזרים מלח ופלפל.
2. הכנת המלית: שוטפים היטב את האורז. מזהיבים קלות בצל בשמן זית ומוסיפים שום קצוץ. מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט, מלח, ופלפל.
3. מבשלים למשך כשתי דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים. מניחים בצד לקירור.
4. מילוי הממולאים ובישולם: מחממים תנור ל-185 מעלות. ממלאים את הקישואים ומניחים בתוך הסיר, מבשלים על להבה בינונית למשך כ-15 דקות. במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
5. מכניסים לתנור למשך כ-15 דקות. מסירים את המכסה ואופים למשך חמש דקות לקבלת גוון זהוב.
המתכון מוגש על ידי רינת צדוק באדיבות 'סולתם'