מצרכים:
שלוש בטטות ארוכות
300 גרם טופו
בצל קטן
כפית כורכום
כפית כמון
כפית וחצי מלח ורוד
כף וחצי זרעי פשתן טחונים
קמח עדשים לציפוי
הוראות הכנה
1. מרתיחים את הבטטות בסיר ללא הקליפה עד שמתרככות (כדאי לחתוך לקוביות או לחצאים כדי לזרז את זמן הבישול). אחרי הבישול מסננים מהמים.
2. מטגנים בצל עד שמשחים.
3. מוסיפים את הבטטות, הבצל ואת יתר המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מכינים תבנית וחותכים נייר אפייה באורך הרצוי.
6. יוצרים בעזרת הידיים קציצות תפוחות ומצפים כל קציצה משני הצדדים בקמח עדשים.
7. משמנים מעל עם ספריי שמן זית.
8. אופים 20-30 דקות עד שמזהיב.
המתכון מוגש באדיבות:
יעל אלעד @veganyael, מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים וקלים
המותג If You Care, יצרן נייר אפייה אקולוגי טבעי, ללא מלבינים השומר על איכות הסביבה
חברת אורגניקזון, המתמחה בייבוא ובשיווק מותגים אורגניים ואיכותיים לסביבה