קציצות בטטה

צילום: יעל אלעד
צילום: יעל אלעד
מתכון טבעוני וקל להכנה בתוספת חלבון * קציצות אווריריות, עשירות בטעמים, רכות ונימוחות בפה

מצרכים:

שלוש בטטות ארוכות

300 גרם טופו

בצל קטן

כפית כורכום

כפית כמון

כפית וחצי מלח ורוד

כף וחצי זרעי פשתן טחונים

קמח עדשים לציפוי

הוראות הכנה

1. מרתיחים את הבטטות בסיר ללא הקליפה עד שמתרככות (כדאי לחתוך לקוביות או לחצאים כדי לזרז את זמן הבישול). אחרי הבישול מסננים מהמים.

2. מטגנים בצל עד שמשחים.

3. מוסיפים את הבטטות, הבצל ואת יתר המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.  

5. מכינים תבנית וחותכים נייר אפייה באורך הרצוי.

6. יוצרים בעזרת הידיים קציצות תפוחות ומצפים כל קציצה משני הצדדים בקמח עדשים.

7. משמנים מעל עם ספריי שמן זית.

8. אופים 20-30 דקות עד שמזהיב.

המתכון מוגש באדיבות:

יעל אלעד @veganyael, מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים וקלים

המותג If You Care, יצרן נייר אפייה אקולוגי טבעי, ללא מלבינים השומר על איכות הסביבה

חברת אורגניקזון, המתמחה בייבוא ובשיווק מותגים אורגניים ואיכותיים לסביבה