קציצות בקר עם טחינה

צילום: שני בריל
צילום: שני בריל
המנה האהובה בתוספת של רוטב עגבניות ושעועית ירוקה * מתאים להכנה עם הילדים

מצרכים (לכ-4 מנות)

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

4 כפות טחינה גולמית

3 כפות גדוש קמח חומוס

צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל

מצרכים לרוטב

150 גרם שעועית ירוקה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום

צרור עלי סלרי קצוצים

פחית עגבניות מרוסקות

כף פפריקה מתוקה

כוס מים

מעט שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה רחבה את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.

2. יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.

3. מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לקירור למשך חצי שעה.

4. הכנת הרוטב: שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.

5. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה למשך כ–10 דקות.

6. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.

המתכון מוגש על ידי השף אבי ביטון ובאדיבות יצרנית הטחינה 'טורקיז'