קציצות עוף וכרישה

צילום: באדיבות חלי ממן (יח"צ)
מתכון שמשלב מרכיבים בריאים, תיבול במינון הנכון וגם משאיר טעם של כיף בפה

רכיבים:

חצי ק"ג עוף טחון

שן שום כתושה

400 גרם כרישה (כ-4 כרישות בגודל בינוני, החלק הלבן)

רבע כוס פירורי לחם

ביצה

כף שמן זית

רבע כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים את כף השמן במחבת עם שן שום כתושה. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד שהיא מתרככת ומזהיבה.

2. טוחנים במעבד מזון את הכרישה המטוגנת ומוסיפים את חזה העוף הטחון, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים לפי הטעם. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב גריל. מפרידים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. 

4. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (כ-15 קציצות) ומניחים על התבנית עם רווחים.

5. מרססים את הקציצות עם ספריי שמן ומכניסים לתנור ל-10 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד כ-10 דקות.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא