רכיבים לקראמבל:
4 תפוחים
50 גרם שיבולת שועל
70 גרם שקדים
60 גרם אגוזי לוז
50 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר חום
רכיבים לקרם יוגורט ולקישוט:
125 גרם יוגורט יווני
150 גרם גבינת שמנת
אבקת קינמון
דבש
אופן ההכנה:
1. הכנת הקראמבל: קוצצים את אגוזי הלוז והשקדים, מערבבים ומניחים בצד.
2. חוצים את התפוחים לחצי, מסירים את הגרעינים ומגרדים את פנים התפוח ליצירת שמונה קערות. את שאריות פנים התפוח קוצצים ומערבבים עם האגוזים.
3. מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל, הסוכר והחמאה החתוכה לקוביות ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
4. ממלאים את קערות התפוחים במעט קראמבל ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 30-40 דקות לפי הטעם.
5. הכנת קרם היוגורט: מערבבים עם גבינת השמנת ובכך מעשירים את הטעם וממתנים את החמיצות.
6. מוציאים את התפוחים מהתנור, מצננים מעט ומגישים אותם מעוטרים בכף קרם יוגורט, קינמון מפוזר מעליו וזילוף דבש.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה