מצרכים לקרם לימונענע (10 מנות)
250 מ"ל חלב 3%
200 מ"ל מים
50 מ"ל מיץ לימון
2 חלמונים מביצים בגודל L
10 עלי נענע
70 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה
מצרכים לעיטור
פירות יער טריים
קצפת פירות יער
חצי כוס ריבת פירות יער או פטל
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מצרכים לבסיס
כוס עוגיות חמאה או עוגיות וניל, שבורות ומפוררות
מצרכים לעיטור הבסיס
חצי כוס פטל טרי או כל פרי יער שאוהבים
הוראות הכנה
1. הכנת קרם לימונענע: מרתיחים בסיר 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, וניל ומיץ לימון. מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.
2. מבצעים השוואת טמפרטורות על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה תוך כדי ערבוב נמרץ.
3. מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.
4. מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.
5. הכנת קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס. מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
6. מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.
המתכון מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב ובחסות חברת KENWOOD, יצרנית מיקסר ששוקל את המרכיבים, מתפיח וממיס.
לינק למתכון באתר פודי: https://bit.ly/3HfjvyJ
לינק למתחם המתכונים שבפרויקט : https://bit.ly/3NgKICW