קרפ סוזט ברוטב חמוציות

צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר
מתכון מנצח, מתוק, מענג וקל להכנה שגם ילדים ומבוגרים אוהבים * מתאים לכל חגיגה משפחתית

מצרכים (לארבעה קרפים)

2 ביצים                                               

2 כפות סוכר                            

300 מ"ל (כוס ורבע) חלב/חלב צמחי/מים

100 גרם (חצי כוס + 3 כפות) קמח

מעט שמן לטיגון

מצרכים לרוטב החמוציות

120 מ"ל (חצי כוס) נקטר חמוציות

50 גרם (רבע כוס) סוכר

50 גרם חמאה/שמן קוקוס

להגשה

כדור גלידה וניל/וניל עוגיות

הוראות הכנה

1. הכנת הבלילה: טורפים היטב בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, החלב והקמח עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה. מניחים בצד למשך כ-10 דקות.

2. מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק, יוצקים לתוכה תוך כדי תנועה סיבובית כחצי כוס מהבלילה ומשטחים את הבלילה על פני המחבת. מטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות והופכים בזהירות לצד השני. ממשיכים עם יתר הבלילה. עורמים את הקרפים בצלחת אחד על השני ומכסים כדי שיישארו רכים.

3. הכנת הרוטב: יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב.

4. מוסיפים למחבת את הקרפים זה אחר זה ומטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים. מקפלים כל קרפ לחצי וקיפול נוסף לרבע.

5. מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את שאריות הרוטב, מניחים כדור גלידה ומגישים.

המתכון מוגש על ידי הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי"), באדיבות חברת "פרימור", יצרנית מיצים סחוטים טבעיים בישראל