רולדת צימוקים ושוקולד

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
המתיקות של השוקולד והמרקם והחמצמצות של הצימוקים משתלבים למנה שמשתלבת בכל הזדמנות

מצרכים 

150 גרם עוגיות (על פי בחירתכם), שבורות לחתיכות קטנות

אגוזים (עדיפות לפקאן ולאגוזי מלך).

100 גרם צימוקים קצוצים גס

ביצה + חלמון מביצה נוספת, מוקצפים עם כ-50 גרם סוכר

כפית קינמון

כפית תמצית וניל

2 טבלאות שוקולד מריר מומס

50 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

1. מערבבים את העוגיות ואת האגוזים בתערובת השוקולד והחמאה המומסים.

2. פורשים ניילון נצמד גדול, יוצקים עליו את התערובת ומגלגלים לצורת צינור. מסובבים את הצינור על עצמו וקושרים את הקצוות באמצעות חוט כדי להבטיח שהוא הדוק. מאחסנים במקרר במשך שש שעות לפחות.

3. מסירים את הניילון ומפזרים אבקת סוכר.

4. חותכים רשת בישול וקושרים סביב הצינור, בדומה לעישון בשר.

5. בעת ההגשה, חותכים את הצינור בעזרת סכין חדה עם להב חלק שטבול במים חמים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה