ריזוטו סלק, גבינות ויין

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה קיצית בניחוח ים תיכוני שמזכירה את הספנקופיטה היוונית

רכיבים (עבור 4 מנות):

400 גרם סלק מבושל

1 ליטר ציר עוף או ירקות

30 מ"ל שמן זית כתית מעולה

בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

300 גרם אורז לריזוטו

גבעול טימין גדול

100 מ"ל יין לבן

מלח

פלפל שחור

30 גרם חמאה

150 גרם גבינת פטה מגורדת

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

40 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

20 גרם שומשום

הוראות הכנה:

1. הכניסו מחצית מכמות הסלק עם הציר למעבד מזון וטחנו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו את התערובת לסיר והביאו לרתיחה עדינה.

2. את שארית הסלק גרדו או קצצו דק והניחו לניקוז במסננת.

3. במחבת נפרדת חממו את שמן הזית. הוסיפו בצל וטגנו בזהירות עד שיתרכך. הוסיפו שום ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.

4. הוסיפו למחבת אורז וטימין עד שיהיו מצופים בשמן. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

5. הגבירו את האש, מזגו את היין הלבן ובשלו למשך 1-2 דקות לצמצום הנוזלים.

6. הנמיכו את האש לרמה בינונית והוסיפו מצקת אחת מציר הסלק. ערבבו ללא הפסקה עד שהנוזלים ייספגו. חזרו על הפעולה עד שכל ציר הסלק יתווסף לסיר. בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי אבל עדיין אל דנטה.

7. הוציאו את ענף הטימין.

8. הוסיפו את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.

9. מזגו את הריזוטו לארבע צלחות, פזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה