ריזוטו פטריות

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
תבשיל האורז האהוב בשילוב פטריות, יין לבן וגבינה

מצרכים

אורז ארבוריו או קרנרולי 300 גרם

גבעול סלרי

גזר חתוך לאורכו

חצי כוס יין לבן

בצל גדול חצוי בקליפתו

בצל שאלוט קצוץ

קופסת פטריות טריות חתוכות גס (בגודל סנטימטר)

50 גרם חמאה

150 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגוררת

הוראות הכנה

1. מכינים ציר ירקות מסלרי, גזר והבצל סיר עם 3 ליטר מים. 

2. קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים אותו עם מעט חמאה. מוסיפים את האורז מערבבים במשך חמש דקות.

3. לאחר מכן, מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהיין מתאדה.

4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים ביחד במשך שתי דקות. מוסיפים מצקת מציר מהירקות ומנמיכים. לסירוגין, מוסיפים כל פעם מעט מהציר תוך כדי ערבוב עד לבישול הסופי של האורז.

5. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ולבסוף מוסיפים את הגבינה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד.

המתכון מוגש באדיבות מסימיליאנו די מתאו, השף האיטלקי זוכה 'מאסטר שף'