שוקולד זה בריא

מחקר חדש קובע, כי המאכל המתק והאהוב משפר זיכרון, מפחית סיכון למחלות לב ותורם למוח

נהוג לחשוב כי צריכת שוקולד עשויה ליצור נזקים בריאותיים, סכרת, השמנה ובעיות בשיניים, אך מחקרים חדשים שנחשפו לאחרונה, מצביעים על מגמה הפוכה – יתרונות רבות לצריכת שוקולד (מבוקרת כמובן…).

במחקר חדש של אוניברסיטת קולומביה שפורסם לאחרונה בכתב העת הנחשבNutrition and Metabolic' ', נמצא כי חומרים נוגדי חמצון בשוקולד מריר הצליחו לשפר את זיכרונם של אנשים בגילאים מתקדמים שזיכרונם כבר הידרדר. מחקר זה ממשיך ומאשרר מחקרי עבר שהראו כי שוקולד מאריך חיים, מסייע במחלות עורקים ואיך לא – משפר את מצב הרוח. תוצאות המחקר הראו, כי אנשים ששתו תערובת קקאו שמכילה רמות גבוהות של פלאבנולים – תרכובות אורגניות נוגדות חמצון – שיפרו את הזיכרון בשלושת חודשי הניסוי ב-25 אחוז, לעומת אנשים ששתו תרכובות שאינן עשירות בפלאבנולים. הזיכרון של אנשים ששתו את התרכובת העשירה בנוגדי החמצון, תפקד כמו זיכרון של אנשים שצעירים מהם בשניים עד שלושה עשורים.

חמישה מחקרים נוספים שבוצעו במכללת אוקספורד, דיווחו על השפעה מיטיבה שיש לצריכת כמות גדולה של שוקולד על שכיחות מופחתת למחלות לב וכלי דם. לפיהם, צריכת רמות גבוהות של שוקולד מביאה להפחתת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם בשיעור של 37 אחוז, והפחתה של 29 אחוז בסיכון ללקות בשבץ מוחי. עוד ציינו החוקרים, כי יש להתייחס לממצאים בזהירות, במיוחד משום שהשוקולד המסחרי שנמכר כיום עשיר בקלוריות (כ-500 קלוריות לכל 100 גרם) וכי אכילת כמויות גדולות של שוקולד מביאה לעלייה במשקל ועמה הגברת הסיכון לסוכרת ולמחלות לב. עוד עולה, כי אכילת שוקולד משפיעה באופן חיובי על בריאות האדם בזכות נוגדי חמצון ונוגדי דלקת שמצויים בשוקולד. כך, מפחית השוקולד את לחץ הדם, משפר את הרגישות להורמון האינסולין ובכך מפחית את הסיכון לסוכרת.

מחקר נוסף שבוצע באוניברסיטת קולומביה, מצביע על קשר לקוגניציה טובה יותר. על פי מחקר זה, צריכה תכופה של שוקולד מביאה לקשר מובהק עם ביצועים טובים יותר בציון המורכב הגלובלי, זיכרון וארגון חזותי-מרחבי, זיכרון עבודה, סריקה ומעקב, נימוק מופשט ובחינת המצב המיני-נפשי. השוקולד מכיל כמות נכבדה של פנולים ופלבנואידים, תרכובות טבעיות ופעילות שנמצאות בצמחים ופועלות למניעת מחלות. חומרים אלה פועלים כנוגדי חמצון, כלומר, הם נלחמים ברדיקלים החופשיים שתוקפים את תאי הגוף ואחראיים ככל הנראה להזדקנות וכן למחלות לב ולסרטן.