שטולן שקדים ופטריות

צילום: סטודיו 'קופרבוש'
צילום: סטודיו 'קופרבוש'
השקדים בטעמם ובמרקמם המיוחד מקבלים מקום של כבוד במתכון קליל שגם מתאים לימי החורף

מצרכים (ל-2 לחמים)

10 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

250 מ"ל חלב חם

3 כוסות קמח

מצרכים למילוי

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם צימוקים

100 גרם אפרסקים מיובשים

חצי אגוז מוסקט מגורר

כפית קינמון

100 מ"ל מיץ תפוזים

מצרכים לבצק

120 גרם חמאה

3 ביצים

חצי כפית מלח

125 מ"ל חלב

180 גרם שקדים פרוסים

150 גרם סוכר

5 כוסות קמח

לקישוט

אבקת סוכר

הוראות הכנה

1. ממיסים את השמרים ואת הסוכר בחלב החם. מניחים אותו בקערת ערבוב עם שלוש כוסות הקמח ולשים עד לקבלת בצק. מניחים לבצק לנוח במשך 30 דקות, מכוסה ובמקום חמים. הבצק יהיה גמיש יותר לאחר מכן.

2. הכנת המילוי: מערבבים בסיר את כל חומרי המלית עם מיץ התפוזים. מחממים עד לצמצום המיץ ונותנים לו להתקרר בכלי שטוח.

3. לאחר 30 דקות, מוסיפים את החמאה לבצק וממשיכים ללוש. לאחר שנטמעת החמאה, יוצקים פנימה את הביצים אחת אחת, את המלח, החלב, השקדים והסוכר.

4. לשים במשך עוד 2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (חמש כוסות). לשים את הבצק במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק הופך לגמיש.

5. מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה במשך חמש דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק.

6. מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים שני כדורים ומשטחים לגמרי בעזרת מערוך. כשהם שטוחים, מגלגלים כל יריעת בצק ונותנים לה לנוח במשך 45 דקות על תבנית האפייה כשהצד המקופל כלפי מטה.

7. מחממים את התנור ל-190 מעלות ואופים במשך שעה. מצננים על רשת ומקשטים באבקת סוכר מעל.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.