שטרודל פטריות וערמונים

צילום: סטודיו 'קופרבוש'
צילום: סטודיו 'קופרבוש'
אין כמו המנה הזאת ליום סגריר * להרגיש כמו ביער מהאגדות עם החום של הבית

מצרכים לשכבת התרד

 30גרם צנוברים

 30גרם צימוקים

שמן זית

100 גרם תרד

מצרכים לשכבת הפטריות

 2שיני שום

 1בצל

שמן זית כתית מעולה

50 גרם חמאה

 250גרם פטריות עונתיות

תימין טרי

 100גרם ערמונים מבושלים/מוכנים לאכילה משקית וואקום

80 מ"ל שמנת לבישול

מלח

פלפל

דף בצק עלים

ביצה אחת

דבש

הוראות הכנה

1. הכנת שכבת התרד: מטגנים את הצנוברים ואת הצימוקים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את התרד וצולים במשך שתי דקות.

2. הכנת שכבת הפטריות: קולפים וקוצצים דק את שיני השום והבצל. מטגנים אותם בחמאה במחבת אחרת עד שהבצל מזהיב. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות ואת הערמונים כשהם חתוכים לפרוסות.

3. מבשלים אותם היטב ומוסיפים את השמנת לבישול עד שהיא מצטמצמת לחלוטין. מוסיפים תימין, מלח ופלפל.

4. הרכבת השטרודל: מניחים את דף בצק העלים על משטח העבודה. שמים במרכז הבצק את תערובת התרד ומעליה מניחים את תערובת הפטריות. סוגרים היטב את התערובות בתוך הבצק בעזרת קיפול הבצק ומניחים על תבנית אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה  והצד החלק כלפי מעלה.

5. טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים. אופים בחום של 165 מעלות במשך 40 דקות. לפני ההגשה מזגגים במעט דבש ומקשטים בענפוני תימין טרי.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.