מצרכים להכנת הקבב:
חצי ק"ג בשר טלה טחון
בצל לבן גדול קצוץ דק
כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה ונענע
3 כפות שמן זית
כפית גדושה מלח דק
כפית גדושה פלפל שחור
כפית בהרט
מצרכים להכנת רוטב סלסה:
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בצל ירוק
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
חצי כוס זיתים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
מיץ וגרידת מלימון אחד
3/4 כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי
מצרכים להכנת השיפודים:
2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי
צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5 ס"מ
הוראות הכנה:
1. יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה. בקערה יש לערבב את כל רכיבי הסלסה. מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.
2. בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך של 5 ס"מ ובועובי של 3 ס"מ. משפדים על שיפוד לסירוגין שלושה קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס ולהכניס למקרר למשך שעה.
3. מחממים גריל בחום גבוה ומברישים את הקבבים בשמן זית. צולים על גריל משומן למשך כחמש דקות מכל צד לקבלת מידת עשייה MW ומגישים.
4. להגשה: מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.
המתכון מוגש על ידי סבינה ולדמן באדיבות רשת 'טיב טעם', www.tivtaam.co.il.