שישי קולינרי ביד השמונה

צילום: דוד מויאל
צילום: דוד מויאל
הבראנץ' של היישוב בעל הנוף המיוחד נפתח מחדש במתכונת 'בראנץ' שישי החדש'

טרנד הבראנץ' בימי שישי באזורינו זוכה בימים אלה לשגשוג ולתנופה. אם תשאלו אותי, אין תענוג גדול יותר מלקבל את השבת כבר ביום שישי לפני הצהריים בארוחה גסטרונומית מכובדת ומרגשת ולשלב אותה עם טיול בנוף המקסים שלנו. מבחינתי זו קבלת השבת האמתית.

כמעט שנתיים מאז פרוץ מגפת הקורונה ולאחר אינסוף טלפונים של לקוחות, נפתח מחדש לציבור הבראנץ' המפורסם של יד השמונה שהיווה השראה לבראנצ'ים רבים אחרים שנפתחו בעקבותיו באזור והפעם במתכונת מעט שונה.

היישוב יד השמונה שממוקם בנוף מקסים ביופיו בואך נווה אילן וסמוך לתחנת הדלק 'אלוויס', הוקם בתחילת שנות ה-70 על ידי פינים נוצרים אוהבי ישראל לזכר שמונה יהודים אוסטרים שניסו להימלט לפינלנד והוסגרו לידי הנאצים. בהמשך הצטרפו ליישוב ישראלים, יהודים 'משיחיים' וכיום מתגוררות בו כ-60 משפחות מקסימות.

'בראנץ' שישי החדש' פונה לקהל הישראלי ומציע מיקום מצוין בין ירושלים לתל אביב, אווירה סקנדינבית של מבני עץ, אוויר נקי בגובה של 700 מטרים מעל פני הים, נוף משגע, טרסות אבן, גן תנ"כי צמוד לבראנץ' שמשלב שחזור של בית כנסת עתיק, בית בד, גת, גורן, שבילים מקסימים לפסוע בהם, ספסלים ומקומות ישיבה שצופים לוואדי יתלה הסמוך וגם מתחם הארחה של 41 חדרי עץ נעימים ואגף חדרים חדש ויוקרתי שייפתח בקרוב.

במסגרת הרצון לחבר תפיסה קולינרית עכשווית שמתאימה לאופיו הכפרי-סקנדינבי של המלון, נוצר בימים אלה חיבור עם קייטרינג 'לואיזה' שמפעיל את המטבח ואת שירותי ההסעדה של המלון ומוכר מתחום אירועי היוקרה. כך למעשה הבראנץ' הוא ארוחת הבוקר החלבית של המלון.

כיום, מציע המלון לאורחיו מטבח כשר שמבוסס על תפיסת ה-slow food שדוגלת ביצירה מקומית, שמירה על איכות הסביבה, צרכנות מוסרית ושימוש בחומרי גלם אורגניים, טריים ומקומיים. המזון מיוצר ברובו המוחלט במטבח המלון, תוך שימוש בחקלאות מקומית שכוללת דבש ממכוורת נטף, גבינות ממחלבות בארי ועברי, סילאן טבעי ממושב חצבה, ביצי חופש אורגניות, קפה של 'אגרו קפה' ממושב שריגים וכך הלאה.

השבוע התנסינו רעייתי ואני בחוויה הגסטרונומית הייחודית והתוצאה הייתה מלהיבה במיוחד. הבראנץ' מוגש באווירה כפרית רגועה, נינוחה וקסומה, כאמור בימי שישי בלבד, וכולל בופה עשיר שבו סלטים טריים, בריאים ומגוונים. הגבינות המגוונות ממחלבות בארי ועברי היו טעימות במיוחד, לחמים כפריים מסוגים שונים, מיץ תפוזים טבעי שניתן לסחוט במקום, חביתות שנעשות במקום לבקשתכם מביצי חופש, מבחר מגוון של מאפים וקינוחים נפלאים וכמובן קפה טוב. בקיצור, חוויה גסטרונומית עשירה ומפנקת במיוחד, מגוון טעים וייחודי ובופה נעים לעין ולחיך. נסו ותיהנו.  

ארוחת 'בראנץ' שישי החדש'

מחיר: 95 שקלים לאדם מבוגר, 70 שקלים לילד (4-10)

מוגש בימי שישי בין השעות 08:00-12:00 (כניסה אחרונה עד שעה 11:30)

כשרות: רבנות מטה יהודה

יש להזמין מקום מראש. הכניסה בהצגת 'תו ירוק' בלבד

להזמנות: 02-5942000/2/3