שלגון רום ופירות יער

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מתכון שמרענן ומפתיע את החיך * אין מתאים ממנו ליום של שמש ושרב

רכיבים

500 גרם פטל

200 גרם סוכר

200 מ"ל מים

2 כפות מיץ ליים

40 מ"ל רום

הוראות הכנה

1. ראשית יש להכין את הסירופ, על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים: מכניסים לסיר את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

2. מביאים את התערובת לכדי רתיחה ונותנים לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה. מסירים מן האש ושומרים את הסירופ לאחר כך.

3. מועכים את הפטל ומסננים עם מסננת על מנת לברור את הזרעים, מערבבים את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.

4. מוסיפים את התערובת לסירופ ומערבבים היטב את כל החומרים, ממלאים את תבניות הקרטיבים ושמים במקפיא למשך 12 שעות לפחות.

5. על מנת לחלץ מן התבנית, שטפו את צדי התבנית מתחת למים חמים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה