כולנו מתלבטים בימים אלה איזה יין להגיש בארוחת החג. לקראת החג, תציע רשת 'טיב טעם' במחלקות היין של 46 סניפיה, מגוון טעימות רחב של יינות וכן יינן שיעזור ויקל על בחירת היין והתאמתו לארוחת החג.
לפניכם טיפים ועצות שחשוב לדעת לפני רכישת יין (וגם לאחריו):
כלל ראשון וחשוב: יש להקפיד על אחסון נכון של בקבוקי היין בבית. עד לפתיחתם יש לאחסנם בשכיבה במקום חשוך וקריר.
לפני רכישת יינות לבנים יש להקפיד לרכושמהבציר האחרון. מידע זה ניתן לראות על גבי תווית היין.
יינות אדומים: מומלץ להתייעץ עם מומחה היינות בסניפים.
לא מומלץ לטלטל את היין יתר על המידה לאחר רכישתו.
אין להשאיר את היין ברכב לאחר רכישתו, מאחר והיין מושפע מהטמפרטורה החמה שברכב.
מומלץ לשמור יינות במקרר יינות.
לאחר פתיחת היין ובמידה ונשאר יין – יש לאטום את היין בחזרה באמצעות פקק השעם או פקקי ואקום ולשמור במקרר לא יותר מיומיים.
הטמפרטורה המתאימה לאחסון בבית: 16-18 מעלות צלזיוס.
רצוי להשתמש בכוס יין עגולה ושקופה שעשויה זכוכית שקופה או קריסטל. מומלץ לשתות יין לבן מכוס בעלת מפתח צר יותר ויין אדום מכוס מפתח רחב יותר.
כמות היין שנמזגת לתוך הכוס: עד כחצי כוס.
כדי למצות את ההנאה מהיין, יש לפתוח את פקקי היין ביינות האדומים כשעה לפני הארוחה, זאת על מנת לקבל את מלוא הטעמים מהיין. לאחר המזיגה, יש לערסל אותו מעט בכוס להריח ולשאוב הנאה מהארומה וללגום. ביינות לבנים אין צורך לפתוח כשעה לפני הארוחה.
המאמר מוגש באדיבות מומחי מחלקת היין ב'טיב טעם'