שעועית ראנץ'

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה פיקנטית ומשביעה שמתאימה לפתיחה של כל ארוחה

רכיבים:

300 גרם שעועית אדומה מבושלת

200 גרם טופו מעושן

3 שיני שום

בצל

כפית כמון טחון

200 גרם עגבניות שרי

200 גרם רוטב ברביקיו

4 כפות רסק עגבניות מרוכז

פלפל חריף

שמן זית כתית

מלח ופלפל

תוספות:

גבינת צ'דר טבעונית

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל והפלפל החריף ומטגנים במחבת עם שמן זית. קוצצים את השום ולאחר השחמה קלה של הבצל והפלפל מוסיפים גם את השום הקצוץ ומבשלים כחמש דקות נוספות.

2. חותכים את הטופו לרצועות או לקוביות ומשחימים במחבת נפרדת עד שהטופו הופך לפריך. מורידים מן האש ומוסיפים לתבשיל. מערבבים פנימה גם את רסק העגבניות ורוטב הברביקיו ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את השעועית המבושלת והכמון ומכסים במים (חשוב לא להגזים עם המים על מנת שהתבשיל לא יהפוך למרק). מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים במכסה וממשיכים בבישול למשך 15 דקות נוספות.

4. לאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומבשלים למשך 15 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים למנוחה של חצי שעה לפחות על מנת שהטעמים יתייצבו. מפזרים רצועות גבינת צ'דר טבעונית ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה