שקשוקה מהירה

צילום: גל בן זאב
צילום: גל בן זאב
אין כמו שקשוקה חמה ביום חורף להכנה ביחד עם כל בני המשפחה

מצרכים ל-4 מנות

8 ביצים

4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות

2 יחידות פלפל שושקה חתוך לפרוסות דקות

2 שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית

כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבקוי זכוכית)

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

פפריקה לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום.

2. מוסיפים למחבת את העגבניות ואת הפלפלים ומבשלים על אש קטנה במשך כשמונה דקות.

3. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל במשך חמש דקות נוספות.

4. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל. יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב. יוצקים פנימה בתוך כל שקערורית ביצה. מתבלים את הביצים במלח ובפלפל.

5. מבשלים על להבה נמוכה עד למידת העשייה הרצויה.

המתכון מוגש על ידי מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל; ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה 'סולתם', www.soltam.co.il

להלן דרכים לשדרוג מנת השקשוקה הקלאסית בטוויסטים ים תיכוניים באדיבות רשת 'סולתם' – כלי בית ומטבח:

הוסיפו עשבי תיבול טריים: שפרו את טעמה של השקשוקה על ידי הוספת עשבי תיבול טריים בנדיבות: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין ורוזמרין. פזרו בנדיבות רגע לפני ההגשה לרענון המנה.

שדרגו את השקשוקה בגבינות שונות: השתמשו בגבינות ים תיכוניות הם משתלבות נהדר עם שקשוקה כמו: גבינת עיזים, קוביות חלומי ואף פיזור פרמזן מעל . ניתן לפזר מעל הביצים או במהלך בישול הרוטב .

הוסיפו ירקות ים תיכונים: שקשוקה אוהבת ירקות , אך, ירקות ים תיכוניים ישדרגו את טעמה של המנה ויוסיפו לה מרקם. כמו :ארטישוק, עגבניות מיובשות, חצילים קלויים וזיתים.

תבלינים: התאימו את כמות התבלינים לפי ההעדפות האישיות שלכם. הוסיפו ממרחים כמו עריסה, פפריקה מעושנת, סומאק, זעתר לרוטב העגבניות.

תוספות ליד השקשוקה: במקום לחם או הפיתה המסורתיים הגישו לידה תוספות ים תיכוניות כמו טאבולה, חומוס, סלט יווני מרענן. אלו יוסיפו גיוון לארוחה וישלימו לה טעמים.