תודה לך פיצרייה, נסתדר בבית

צילום: אינטרסן
צילום: אינטרסן
רוצים להישאר עם הפיג'מה ולהכין פיצה מתוצרת עצמית? * זה ממש לא מסובך * לפניכם שתי אפשרויות

פיצה בסיסית

מצרכים לבצק (ל-4 פיצות אישיות, בקוטר צלחת עיקרית כ-30 ס"מ)

500 גרם קמח לפיצה

כף מלח

2 כפות סוכר

שקית שמרים יבשים (10 גרם)

שליש כוס מים

כוס ורבע מים פושרים

שליש כוס שמן זית

מצרכים לרוטב עגבניות

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

כוס וחצי כוסות עגבניות מרוסקות

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות

כף סוכר

מלח לפי הטעם

מצרכים לציפוי

חצי קילו מוצרלה מגוררת

אם רוצים, אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה

עלי אורגנו

עלי בזיליקום

מעט שמן זית

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: לשים בקערת מיקסר גדולה את כל החומרים במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים למשך דקה נוספת.

3. מכסים ומתפיחים במקרר במהלך הלילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדש למשך כשעתיים, לא פחות.

4. הכנת הרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ואת פרוסות השום.

5. מוסיפים את העגבניות ואת הסוכר, מתבלים במלח ומבשלים למשך כשבע דקות על אש נמוכה.

6. מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

7. הרכבת הפיצה: מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.

8. מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות. מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה.

9. מתבלים במעט שמן זית ועלי אורגנו.

10. מחממים בתנור בחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט.

11. אופים למשך כ-15 דקות על האבן או על המשטח עד ששולי הבצק משחימים.

12. מוציאים מהתנור ומפזרים עלי בזיליקום.

המתכון מוגש על ידי מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ובאדיבות 'סולתם'

צילום: גל בן זאב

פיצה דקה ברבע שעה

מצרכים לבצק הפיצה (ל-4 אנשים, בקוטר צלחת עיקרית כ-30 ס"מ)

כפית של שמרים יבשים

חצי כפית סוכר לבן

3/4 כוס מים פושרים

2 כוסות קמח רב תכליתי

חצי כפית מלח

תוספות לפי טעם אישי

נייר אפייה

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: ממיסים בקערה קטנה את השמרים ואת הסוכר במים פושרים. מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 עד 8 דקות בכדי לאפשר לשמרים להתרכך ולתסוס.

2. מערבבים כוס ושלושת רבעי של קמח יחדיו עם המלח בקערה גדולה נפרדת, יוצקים לתערובת השמרים ובוחשים היטב עד שהבצק מתגבש.

3. מפזרים מעט קמח על נייר האפייה, מעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש למשך שתי דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק עדיין דביק מדיי, ניתן להוסיף את רבע כוס הקמח שנותרה.

4. לאחר מכן מרדדים את הבצק לצורה הרצויה – עיגול או מלבן. מניחים נייר אפייה משומן בתבנית התנור ומעבירים אליה את הבצק.

5. הכנת רוטב העגבניות: השתמשו ברטבים מוכנים על בסיס 100 אחוז עגבניות טריות. הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.

6. צקו את הרוטב על גבי בצק הפיצה המוכן והוסיפו תוספות שאתם אוהבים: מוצרלה מגורדת, תערובת גבינות, זיתים, עלי בזיליקום, פלפלים ירוקים קצוצים, עגבניות שרי, פטריות פרוסות או כל תוספת אחרת.

7. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות ומניחים לפיצה להתבשל למשך 8-10 דקות עד להזהבתה.

המתכון מוגש באדיבות המותג 'הוסטס'