תחבורה ציבורית: שביתה בקווי 'אלקטרה אפיקים'

צילום: באדיבות 'אלקטרה אפיקים'
צילום: באדיבות 'אלקטרה אפיקים'
השביתה, שתכלול בין היתר קווים שעוברים במבשרת, תתרחש מחר בין השעות 05:00-08:30 בבוקר

בית הדין התיר ביום שישי (3.6) את שביתת הנהגים של חברת אלקטרה-אפיקים תחבורה 2021 (אגד תעבורה לשעבר) מחר (שני, 6.6) מהשעה 05:00 עד 08:30
השביתה כאמור תתרחש ביישובים אפרת, יישובי גוש עציון, קריית ארבע, גבעת זאב, יישובי בנימין, מעלה אדומים, מבשרת ציון, דרום הר חברון, יישובי בנימין והשומרון, מעלה אפרים ויישובי הבקעה.
שי מלכה, סמנכ"ל השירות ודובר חברת אלקטרה אפיקים מוסר כי "סוגיית שכר הנהגים חשובה ביותר, והחברה עושה כל שביכולתה כדי לקדם עניין זה מול משרדי התחבורה והאוצר שהנושא תלוי בהם והם היחידים היכולים לגרום לשיפור שכר הנהגים. מעמדם של נהגי התחבורה הציבורית חשוב ביותר וראוי שיהיה בראש סדר העדיפויות. עם זאת אציין כי במסגרת המו"מ שנמשך כבר שבועות, הסכימה החברה וזאת ללא קשר למשרדי הממשלה כאמור להעלות את שכר הנהגים ולשפר את תנאיהם כמיטב יכולתה של החברה בנסיבות הקיימות אולם למרות זאת החליטו בארגון העובדים לשבות. קיום שביתות על רקע נושאים אלו לא יסייעו בקידום הנושאים, ורק יגרמו לפגיעה קשה בציבור הנוסעים, שאין להם אפשרויות תחבורה ציבורית סבירות אחרות. אנו מתנצלים על הפגיעה הצפויה בנוסעים ומבקשים לבחון נסיעה באמצעים חלופיים או לדחות את נסיעותיהם לאחר השעה 8:30.