תחתיות ארטישוק ממולאות בקינואה

צילום: יח"צ חלי ממן
המנה האטרקטיבית והססגונית עם מרכיבים בריאים ומותאמים לרוח החג

מצרכים:

8  תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות)

חצי כוס קינואה מבושלת

3 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

עגבנייה קלופה וחתוכה

גזר מגורר דק

מיץ מחצי לימון

מיץ מתפוז או מקלמנטינה

מלח ופלפל

עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין ונענע

2 כפיות שמן זית

הוראות הכנה:

1. הכנת הארטישוק: מרתיחים שלוש כוסות מים ומעט מלח. מוסיפים את תחתיות הארטישוק, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כעשר דקות עד להתרככות. מסננים את המים ומצננים.

2. הכנת המילוי: מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית. מוסיפים שן שום, עגבנייה וגזר ומערבבים.  

3. מתבלים במלח ובפלפל. מאדים עד שהגזר יתרכך מעט.

4. מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול ומערבבים היטב. מאדים עוד כחמש דקות לספיגת טעמים. 

5. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה.

6. הכנת הרוטב: מטגנים שני בצלים עם כפית שמן זית עד להזהבה. מוסיפים שן שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוזים. מביאים לרתיחה. 

7. מעבירים את תחתיות הארטישוק לסיר הרוטב ומבשלים למשך כעשר דקות. מרטיבים מידי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב.

8. להגשה: שופכים את הרוטב על התחתיות.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא