תפריט העשור של ׳המוציא׳

לרגל ציון הדרך החגיגי: מגוון מנות, שחלקן כיכבו בימי הפתיחה של המסעדה, חלקן הופיעו כמנות ספיישל ואליהן התווספו מנות חדשות

בימים אלה, מציינת מסעדת ׳המוציא׳ של השף אבי לוי עשור של פעילות. לרגל ציון הדרך המשמעותי, החליטו במסעדה הירושלמית להשיק תפריט מיוחד שכולל מגוון מנות, שחלקן כיכבו בימי הפתיחה של המסעדה, חלקן הופיעו כמנות ספיישל ואליהן התווספו מנות חדשות – הן לתפריט הצהריים והן לתפריט הערב. כל המנות החדשות מתכתבות עם ׳המוציא׳ ועם האווירה הקולינרית שיש במסעדה

בתפריט העשור תמצאו את המנות הבאות: רצועות של דג קוד נורבגי משובח ברוטב עריסה, פלפלים ושרמולה אלג‘ירי; סלט שוק ירושלמי שנבחר בקפידה ומשתנה מידי שבוע ומורכב מירקות שוק מחנה יהודה; אנטריקוט משובח ומח עצם עם פריקה חיטה מעושנת; מרגז ביתי חריף; סלט עגבניות מרוקאי; סלט זיתים ותפוזים מרוקאי; 'שחמה ובסלה' – חלה ממולאת בבשר, בצל לימון כבוש, בצל ירוק, טחינה לבנה ומלפפון חמוץ; שבקייה שייטל ואסאדו; פיסטוק וציר עגל; מסאפן פיסטוק – עוגת פיסטוק אפויה עם קרמל מלוח וקרם קוקוס; מבחר קינוחים מעשה ידי אימא מרים; ועוד מנות דגל כמו בולט, ארטישוק ממולא פרגית, מעורב 'המוציא', ממולאים של אימא, סופריטו בשר, סופריטו עוף צלוי ועוד.

שף אבי לוי, בעלי 'המוציא': ״ציון דרך זה מרגש אותי מאוד. היה חשוב לי מאוד לא לבטל מנות שרצות כבר שנים ואורחים מגיעים מכל חלקי הארץ כדי לטעום אותן. לכן, החלטתי לעשות ריענון לתפריט ולהכניס מנות חדשות ולשנות במעט טעמים במנות הדגל של 'המוציא' שקיימת כבר עשור. מה שמאחד בין כל המנות שנמצאות בתפריט, היא העובדה שהכנתי אותן מהזיכרונות שלי, זיכרונות מהמטבח של סבתא ז״ל, זיכרונות מהילדות שלי שאליהם התווספו רעיונות אותם שאבתי מטיולים בעולם, מהשתלמויות במטבחים שונים בעולם, שילוב של חומרי גלם שאותם חקרתי במשך שנותיי במטבח, כשהכל בתחום האותנטיות שאליה אני משתייך. אני אסיר תודה ללקוחות היקרים – על האמון, על הפרגון ועל התגובות החמות".

'המוציא'

רחוב יפו 113, ירושלים

שעות פעילות: ראשון-חמישי – מ-12:00 ועד אחרון הלקוחות, שישי – מ-12:00 ועד כשעה וחצי לפני כניסת השבת, שבת – סגור

טלפון: 02-6310050

כשרות: רבנות ירושלים