רכיבים (לשלושה מאפים)
לבצק:
150 גרם גבינה כחושה 5%
ביצה
2 כפות רוויון
6 כפות מדידה אבקת חלבון
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי:
30 גרם גבינה כחושה 5%
50 גרם גבינת פטה כבשים 5% מגוררת
קורט מלח
פלפל שחור לפי הטעם
3 חלמונים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. הכנת הבצק: מניחים את הגבינה הכחושה בקערה ובעזרת מזלג מועכים. מוסיפים את הביצה, הרוויון, אבקת החלבון, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לבצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מעצבים כל חלק לצורת ׳סירה׳ ומשאירים במרכז מקום למילוי. אופים במשך 20 דקות עד להזהבה.
4. הכנת המילוי: מניחים את הגבינה הכחושה והפטה בקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
5. ממלאים את סירת הבצק בתערובת הגבינות, מניחים בזהירות חלמון ואופים במשך 5-8 דקות עד שהגבינות נמסו והחלבון חצי עשוי. מגישים חם.
ערכים תזונתיים ליחידה אחת: אנרגיה: 185 קק"ל, חלבון: 17 גרם, פחמימות: 4.2 גרם, שומן: 0.9 גרם.
המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף'
סרטון להכנת חצ'פורי עם השפים והתזונאים הקליניים אודי ברקן ואושר אידלמן: