'כל עוד יש אוויר מסביב'

בכורה למופע של אנסמבל מחול 'קייזר אנטונינו' במרכז 'סוזן דלל' בתל אביב

האם האושר עדיין אפשרי בעולם שנדמה כמתמוטט הן פיזית ומוסרית? ביצירתם החדשה, 'כל עוד יש אוויר מסביב',מתעמתים הכוריאוגרפים אבי קייזר וסרג'יו אנטונינו עם גוף, טבע, סביבה והיחסים ביניהם. העבודה כוללת קטעי יצירות של המלחין לודוויג ואן בטהובן, שבשנת 2020 ציינו ברחבי העולם את יום הולדתו ה-250, לצד עיבודים חדשים. ניתן לראות את יצירותיו של בטהובן כאפותיאוזה, כחגיגה של הטבע המרהיב, אך בה בעת של כוח ההרס שלו. הסימפוניה השישית, הפסטורלית, נהפכה לסמל לשינויים שעובר כוכב הלכת שלנו ולמאבק להצילו. עם קטעים מתוך הסימפוניות  השישית, השביעית והתשיעית וכן עם חומר מוסיקלי נוסף, צוללים שני הכוריאוגרפים לתחום  קונפליקטואלי ומורכב זה של תחושות.

קייזר ואנטונינו החלו בחזרות על עבודה חדשה  בתחילת חודש ינואר 2020, כאשר הבכורה הייתה אמורה לעלות בחודש מרץ. בעקבות תחילת המשבר והסגר שלא איחר לבוא, העבודה 'הוקפאה' יחד עם כל מה שנכתב עליה. מתחילת חודש יוני התחדשו החזרות והפעם עם פרספקטיבה על מה שקרה. הרבה היבטים נהפכו למאוד משמעותיים ובין היתר שם היצירה. הדמיון בין ההשראה המקורית לבין המציאות החדשה הפך כמעט לבלתי נסבל.

אבי קייזר וסרגיו אנטונינו חיים ויוצרים בארץ משנת 2013. מאחוריהם ניסיון עשיר של עבודה בתחום המחול עם למעלה מעשרים עבודות שהוצגו ברחבי אירופה, ארצות הברית וישראל. שניהם ניהלו משנת 2002 את המרכז למחול 'The Roof', בדואיסבורג שבגרמניה כאשר הם אומנים אורחים של העיר והמוזיאון לפיסול מודרני 'לאמברוק'. קייזר עבד בשיתוף פעולה הדוק עם סוזנה לינקה כרקדן וכוריאוגרף ויצר עבודות בין היתר בקנדה, ארצות הברית, סנגל, האופרה של פאריס וציריך. משרד התרבות הצרפתי העניק לו את תואר פרופסור למחול מודרני על סמך סמכותו הבינלאומית בתחום זה. אנטונינו הוזמן ליצור בביאנלה של ונציה, זכה בפרס סחרוב ויצר מספר עבודות עבור בית הספר היוקרתי לאומניות 'פאולו גראסי' במילאנו. הוא קיבל את תואר המאסטר בתולדות האומנות באוניברסיטת 'לה סאפיינצה' ברומא.

ביצירותיהם של קייזר ואנטונינו קיים דגש חזק על המקום, הזירה בה מתרחשים הדברים. בשנים האחרונות, נעשה חלק גדול מעבודתם במרחב הציבורי בשיתוף עם ארכיטקטים וצלמים. אחד מן הפרויקטים המובילים שלהם הקיים משנת 2009 הוא הדואט 'במקום שלך', שמביא את הריקוד לביתם של האנשים, לכיתת בית הספר, למקום העבודה או לכל חלל אפשרי אחר בו מתקיימת אינטימיות המאפשרת התבוננות אחרת בתנועה.

יצירה וביצוע: אבי קייזר וסרג'יו אנטונינו. ניהול מוסיקלי: פלוריאן וולטר. ייעוץ אומנותי: סאלי אן פרידלנד. תאורה: איליה פלדשטיין. מוסיקה: לודוויג ואן בטהובן, פלוריאן וולטר, מרקו קאסל, גאטנו וולוזו וסאד גורו. תלבושות ובמה: קייזר-אנטונינו.

תאריכי המופעים: 17.6, 21:00; 18.6, 14:00. שני המופעים יתקיימו במרכז 'סוזן דלל' בתל אביב.

לרכישת כרטיסים: https://bit.ly/3emyvhy.