רכיבים (ל-4-6 מנות):
תבנית בגודל 20/25 ס״מ
8 כפות מדידה אבקת חלבון
8 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
2 ביצים
רכיבים למילוי:
חצי מיכל שמנת חמוצה 15%
כף מדידה אבקת עגבניות גורמה
חצי כפית אורגנו מיובש
200 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
חופן עלי תרד שטופים וקצוצים
חצי כוס (45 גרם) גבינת פרמז'ן מגוררת
חופן עלי בזיליקום
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
1. הכנת הרוטב: מניחים את השמנת החמוצה, אבקת מרק העגבניות והאורגנו בקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
2. הכנת הבצק: מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20/25 ס״מ במעט שמן זית.
3. מניחים בקערה את אבקת החלבון, אבקת מרק העגבניות והביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק.
4. מחלקים את הבצק לשני כדורים בגודל שווה.
5. מניחים כדור בצק בתבנית ובעזרת האצבעות מרפדים את תחתית התבנית בשכבה אחידה. אם הבצק דביק מדיי, אפשר להוסיף מעט אבקת חלבון.
6. מורחים שיכבה אחידה של תערובת השמנת החמוצה ויוצקים מעל את העגבניות המרוסקות. מתבלים במלח ובפלפל.
7. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ועלי התרד.
8. על גבי משטח עבודה מקומח באבקת חלבון, מרדדים את כדור הבצק הנותר למלבן בגודל התבנית. מניחים מעל התרד לכיסוי. במידה והבצק דביק ולא נוח לעבודה, אפשר לעבוד גם בטלאים קטנים.
9. מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ואופים בתנור 15 דקות עד להזהבה. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 217 קק"ל, חלבון – 18.9 גרם, פחמימות – 11.1 גרם, שומן – 10 גרם.
המתכון מוגש באדיבות 'הרבלייף' מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים'.
סרטון להכנת הלזניה עם השפים והתזונאים הקליניים אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת: