מצרכים
240 גרם עוגיות אוריאו
20 גרם חמאה מומסת
600 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
50 מ"ל קפה אספרסו
4 ביצים
115 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר לאפייה
50 גרם שוקולד חלב לאפייה
הוראות הכנה
1. מכסים את הבסיס ואת הדפנות של התבנית (בגודל 18 ס"מ) עם נייר אלומיניום. מועכים את עוגיות האוריאו ומערבבים בחמאה. מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה ומכניסים את התבנית למקפיא. בינתיים מכינים את המילוי.
2. מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם רך וחלק ללא גושים. מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ובוחשים בעדינות עד למרקם אחיד. יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים.
3. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית למשך שעה. מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר.
4. מחממים את הקצפת בסיר ולפני שהיא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר. מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להתמוסס לפני ערבוב.
5. מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.
6. יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה