עוגת קורגט

רוצים להפתיע ולהשקיע? הקינוח השוקולדי הזה הוא בדיוק בשבילכם

מצרכים (עבור 8 אנשים)

350 גרם קמח

14 גרם אבקת אפייה

50 גרם אבקת קקאו

כפית תבלינים מעורבים (קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט)

175 מ"ל שמן זית כתית מעולה

325 גרם סוכר דק זהוב

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

500 גרם קישואים מגוררים

140 גרם שקדים קצוצים גס וקלויים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

100 מ"ל קרם כפול

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הסוכר והתבלינים המעורבים. בקערה נוספת מערבבים את שמן הזית, הביצים, תמצית הווניל והקישואים המגוררים.

3. מערבבים את התערובת היבשה והרטובה עד לאיחוד ואז מקפלים פנימה את השקדים הקלויים.

4. משמנים את התבנית ויוצקים פנימה את התערובת ואופים למשך כ-50 דקות. מצננים בתבנית לפני שהופכים לצלחת הגשה.

5. כשמוכן להגשה, מניחים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת לרתיחה בסיר. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין ונמסה.

6. מניחים לציפוי להתקרר ולהסמיך מעט לפני שמורחים אותו על העוגה. מקשטים בשקדים קצוצים ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה