שיפודי דגים

מנה קלה להכנה, לבישול ולהגשה * מנה שכיף להכין במטבח ובעלת מראה מרשים

מצרכים

3 כפות שמן זית

2 לימונים (אחד חתוך לקוביות והקליפה מגורדת ומהשני לסחוט את המיץ)

3 שיני שום כתושות

מעט שמיר קצוץ דק (ניתן להחליף לכוסברה)

מעט פטרוזיליה קצוצה דק

500 גרם נתחי דג ללא עור (250 גרם סלמון ו-250 גרם בקלה) חתוכים ל-20 קוביות שוות

20 עלי דפנה

הוראות הכנה

1. משרים 5-6 שיפודי במבוק במים כדי שלא יישרפו בתנור או על המנגל.

2. מערבבים בקערה גדולה את מיץ הלימון, שמן הזית, השום, השמיר והפטרוזיליה.

3. מכניסים פנימה את נתחי הדג, מתבלים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.

4. משחילים לתוך השיפוד שתי חתיכות בקלה, שתי חתיכות סלמון ומפרידים ביניהן באמצעות עלי דפנה.

5. מניחים על רשת התנור או על המנגל למשך 8-10 דקות עד שהדגים מבושלים.

6. מפזרים מעל את גרידת הלימון ואת פלחי הלימון ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות המותג 'הוסטס'