10 טיפים למנגל מושלם

צילום: עוז אוחיון
צילום: עוז אוחיון
העם היהודי ידוע כמקיים בהידור את מצוות החגים * אז מה יותר מתאים ליום העצמאות מאשר מנגל כהלכתו

רגע לפני חג המנגלים הלאומי – יום העצמאות – מוגשת לפניכם סדרת טיפים מקצועיים שיהפכו את המנגל לחווייתי ואת הבשר שעליו למושלם.

1. נתחיל בזה שאנחנו ממליצים תמיד על מנגל פחמים כי אין כמו הריח והטעם של בשר איכותי על פחמים לוהטות.

2. חשוב מאוד להשתמש בפחמים איכותיים מעץ טבעי ללא כימיקלים, שלא יעלו עשן עם טעם וריח שיזיק לאוכל שלנו.

3. סידור הפחמים במנגל לאחר ההדלקה: רצוי לא למלא את המנגל שלנו עד אפס מקום בפחמים, משום שאנחנו רוצים שיכנס חמצן ביניהם וישמור על הפחמים בוערים לאורך זמן.

4. אנשים רבים ניגשים למנגל וקודם כל טובלים בצל בשמן ומשמנים את הרשת, פעולה זו לא הכרחית. כאשר אנחנו משמנים את הרשת מראש, אנחנו חושפים את הבשר לאדי שמן שרופים. יש לנקות את הרשת לפני כל הדלקה של המנגל בעזרת מברשת ברזל ייעודית. אל דאגה, הבשר לא יידבק לרשת. יש המון שומן בבשר שיוצא החוצה בעת הצלייה על רשת בוערת.

5. צלייה נכונה: אחרי שקניתם בשרים איכותיים, המנגל בוער וכולם רעבים, נשאר לנו לצלות את הבשר באופן הכי טוב ומדויק. ניקח סטייק בעובי אצבע, נניח על הרשת ונחכה לראות אותו 'מזיע'. כשהוא מתחיל להפריש נוזלים על צדו העליון, זה בדיוק הסימן שלנו להפוך אותו לצד השני. כך נדע שהוא מוכן. ניתן לו מנוחה על קרש החיתוך למשך חמש דקות בכדי שכל הנוזלים שלו יחזרו אליו ואז נפרוס. ככה נבטיח לעצמנו את הביס הכי עסיסי שיש. לא לשכוח מלח גס ופלפל שחור – ממש לא צריך יותר.

6. לא רק מנגל: יש המון נתחים של בשר שדורשים בישול ארוך (אסאדו). אפשר לשלב בארוחה גם בשרים מהמעשנה. צריך לזכור שמעשנה דורשת טיפול מקדים בבשר והכנסתו שעות מראש למעשנה בגלל זמני בישול ארוכים בטמפרטורות נמוכות לנתחים מסוימים. שווה כל רגע, התוצאות מדהימות.

7. הקבב הטוב ביותר יוצא על שיפודים: הטוב ביותר הוא שיפוד ברזל גדול שבזמן הצלייה על המנגל מתחמם ומבשל את הבשר גם מבפנים. למי שאין שיפודי ברזל, אפשר להשתמש גם בשיפודי עץ. רצוי לטבול את השיפודים במים למשך כמה שעות שיספגו ואז להקפיא אותם,

רגע לפני ההנחה על המנגל, נשפד את הבשר. זה יקל את תהליך הכנת הבשר וימנע את שריפת השיפוד מעל המנגל.  

8. נתחים מומלצים לארוחת יום העצמאות – כמו בכל ארוחה, חייב שיהיה סטייק אנטריקוט, קבב על שיפודיי ברזל ופרגיות. מעבר לזה אנחנו ממליצים על נתחים יותר יוקרתיים שלא רואים כל יום במנגלים בארץ כמו הדנבר קאט, שהוא אחד השרירים המרכיבים את הצלעות המוכרות לנו בשלמותם כאונטריב מס׳ 2. ויש את פילה הבקר, שריר אחורי לא פעיל עם אחוז שומן נמוך, מה שהופך את הנתח לרך מאוד ויקר. יש שיעדיפו לאכול אותו גם ללא צלייה בתור קרפצ׳יו.

9. חוץ מבשר אנחנו ממליצים לשלב בארוחה שלכם ומנות ראשונות בנוסף לבשרים. למשל קרפצ'יו חציל. האורחים שלכם יעופו עליו. לוקחים חצילים ומניחים ישירות על הגחלים. כשהם מוכנים, נקלף אותם לצלחת שטוחה ונמעך עם מזלג עד שתהיה שכבה דקה של חציל על הצלחת. מעל נזלף סילאן תמרים טבעי וטחינה גולמית, נתבל במלח ופלפל ונסחט לימון טרי מעל הכול.

10.הטיפ החשוב ביותר – להכין בסבלנות ועם הרבה שמחה, כי כשהאוכל נעשה מאהבה, הוא תמיד הרבה יותר מושקע וטעים

הטיפים מוגשים על ידי גלעד שטרן ודוד אליהו, בעלי meat time, שחיים ונושמים בשר כבר הרבה מאוד שנים. לפני כשלוש וחצי שנים חברו השניים והקימו את meat time וחרטו על דגלם להגיש לקהל את התשוקה לבשר בכל מנה שיוצאת מהמטבח שלהם. הידע הקולינרי של גלעד ודוד מאפשר להציע לקהל הלקוחות חוויית בשרים איכותית ברמות הגבוהות ביותר בישראל. השניים מציעים שירות מקצועי, עם ניסיון בכל סוגי האירועים ויעניקו אירועים מרגשים עם הרבה טעם טוב. מארוחה זוגית, דרך אירועי חברה ועד לאירועים משפחתיים כדוגמת בריתות וחתונות.

קישור לעמוד האינסטגרם: https://www.instagram.com/meat__time/.

054-46950512, 052-2600741.